SEMINAR AJARAN DASAR GEREJA KATOLIK PERINGKAT ZON MINAWO

KENINGAU : Zon Minawo dengan kerjasama pelajar Kursus Pensijilan Katekis telah mengadakan Seminar Ajaran Dasar Gereja Katolik peringkat Zon Minawo pada 22 Jun 2019 bertempat di KUK St. Yohanes Rasul Bomboi Keningau.

Selain daripada mendedahkan kepada umat KUK St. Yohanes Rasul Bomboi dan seluruh Zon Minawo untuk mempelajari dan menambah ilmu tentang Ajaran Dasar Katolik, seminar ini juga merupakan salah satu silibus kursus yang disediakan Pusat Pastoral Keuskupan kepada pelajar Kursus Pensijilan Katekis.

Penyampai ceramah yang terdiri daripada pelajar Kursus Pensijilan Katekis (Dari Kanan : Rayner Solibun, Fred Jinguli, Lily Daya, Rinus Kilip, Lois Petrus)

Seminar seperti ini dapat membantu para katekis memahirkan diri untuk berkatekesis dilengkapi dengan pengetahuan Ajaran Gereja.

Dalam seminar ini, umat semua khususnya umat KUK St. Yohanes Rasul Bomboi dan seluruh Zon Minawo untuk sama-sama mempelajari dan menambah serta menyegarkan semula pengetahuan tentang Ajaran Dasar Katolik. –  Tadius Kilip

 

Sharing is caring!